Wednesday, January 21, 2015

2015

Assalamualaikum wbt and salam sejahtera to all ...

Setelah sekian lama aku meninggalkan blog yang dah berhabuk bersawang ni , hati tiba-tiba terdetik nak menjenguk semula blog aku ni . Alhamdulillah my life is getting better now . Here's the updates.

Firstly , from the older post , you guys know about my A-level . So , i screwed up due to some reasons which you guys don't need to know . I didn't manage to go to Spain to further my degree but i manage to continue to local university , Universiti Tenaga Nasional or known as Uniten . To be frank , mula-mula diri aku sendiri memberontak untuk tidak mahu sambungkan pelajaran aku di Spain. So aku pun buat main-main je . But bila tengok member-member fly sana sini , tipu bila aku kata aku tak menyesal . Sedih sebenarnya . Tapi bila dipandang dari sudut yang berbeza, ada hikmah dia aku sambung kat local U . Sekarang aku ambil Degree in Mechanical Engineering di Uniten Bangi . Now dah 2nd year 2nd sem , so kira macam part 4 lah . Ada baki dalam 2 tahun lagi kalau tak extend . Aku akan try yang terbaik untuk tak extend . Jujur cakap , life A-level dan life Degree sangat berbeza . Mungkin atas dasar tempat dan mungkin atas dasar semangat tu sendiri kot , A-level dulu jujur cakap memang tak de rasa life masuk Universiti langsung . Bangun , makan ,pergi kelas , makan , main game , tidur , repeat . Tu masa A-level . Bila dah masuk degree ni , involvement aku dalam campus life tu dah lain . Aku merasa macam mana hidup berpersatuan , hidup menjadi fasi orientasi , lain lah . Macam dah ada tujuan dan aktiviti untuk aku buat . Kawan pun ramai . Serious ramai . Macam-macam jenis orang aku kenal , umur yang berbeza-beza . Even housemate aku sendiri umur 27 tahun . Macam-macam pengalaman baru aku belajar, especially dalam time management . Aku bersyukur aku dapat sambung degree kat Uniten ni . Sangat bersyukur . Aku dapat improve diri aku baru pelbagai segi . So , to those yang tak dapat fly and terasa nak give up tu , aku saran kan jangan give up . There are more to explore in your life .

Secondly , as you guys know i have a girlfriend , Aida . Alhamdulillah we still together to this day . Semalam baru masuk bulan ke 26 kitorg . Alhamdulillah masih berdiri teguh dengan satu sama lain . Aku dah bawa dia jumpa parents aku , dan dia dah bawa aku jumpa parents dia . So far, masih tiada tentangan antara dua2 pihak . Kami happy . Bagi aku , aku cukup happy dengan dia . She knows whats best for me . So , dia sudah memadai bagi aku . Memang target aku untuk nikahi dia tapi bila bertanya tentang "bila" tu , aku hanya mampu cakap "bila tiba masanya". Ada rezeki dan jodoh tu sampai , ada lah. Sekarang I need to focus on my study . Bercinta tu bercinta juga , study kena dulukan . Itu prinsip aku .

So , aku rasa sampai sini je lah kot . Tak tahu nak tulis apa dah . Thank you bagi sesiapa yang baca . lol . macam ada pulak . Assalamualaikum