Thursday, December 6, 2012

My Own Lisa Surihani (Aidot mi love)

 Its been a while since my last post . ngehehhehe . so , for now , i think my life is really in a good phase . so far so good . everything is good except for my studies because everything seems harder and harder everyday , and also my future seems darker and darker . i don't know why -_- okay cukup dengan sedih2 . now aku nak tulis pasal benda happy pulak .

Terdetik nya aku nk tulis entry baru adalah atas dorongan seseorang tu . Dia cakap " dah lama tak nampak sorang ni post entry baru . kalau tak selalu dia post pasal lyrics or pasal hidup dia . jarang dah nampak dia post" . aku punya lah lembab nak faham yang sebenarnya tuju kat aku . hahah :D sorry awak . senyum sikit :3

berkenaan dengan gerangan siapakah yang mendorong aku itu , dia adalah Nur Aida Asyikin Binti Salim :) well , she's my sweetheart now :) eventho she's the 32nd , but insyaAllah I'll make sure that she's my last . hik hik hik . So , macam mana kami kenal ? Panjang cerita nya . hahaha :D

Al-kisahnya begini ....
First , aku main add je dia kat fb and follow dia kat twitter cuz dia budak sekolah bestfriends aku (def , ammar , aiman acap dll) . aku banyak kenal budak sekolah dia , so ramai lah mutual friends . mula2 , aku tak minat pun dia . then one day dia ada tweet pasal dia dapat UPU , dia dapat course Pure Math USM . So , memandangkan USM dekat dengan Kulim , then aku pun tegur lah dia . aku cakap kat dia yang USM dekat je ngan tempat aku . Then tegur2 biasa lah kan . Then , masa lepas aku buat lagu I Still Wanna Try , aku bagi dia suruh dengar kat Youtube . Then dia pun dengar lah . Then , aku dengar cerita yang USM ada pc fair nak buat , then aku tanya lah dia , dia tahu tak pasal tu . Dia cakap dia tak tahu . So , aku pun mintak number dia , konon nya nak jumpa lah kan saje2 time pc fair nanti . then aku tak jadi gi atas sebab2 munasabah(malas) . Then aku saje2 lah text dia , borak2 , tanya pasal dia apa semua . Then lama2 kitorg hari2 dah text . Then aku usha lah bagaimana rupanya si Aida ni . Then aku pun layan je dia , hari demi hari , hati makin terpaut . Then aku cakap kat dia aku start suka dia . Dia cakap yang kitorg baru je kenal . Dia cakap dia pun dah start suka aku gak but kitorg just wanna take it slow . Then lama2 , makin suka pulak kat masing2 . First time aku jumpa dia , aku makin suka then last2 jatuh hati kat dia . Seriously weh , dia comel gila :D hahaha . Aku tanya dia , since bila dia start suka aku ? Then dia cakap maybe masa aku suruh dia dengar lagu I Still Wanna Try tu tapi dia cakap dia tak pasti . Then since the first time aku jumpa dia tu , tiap2 minggu aku gi USM jumpa dia . Bila tak jumpa , rasa rindu . hik hik hik . K enough pasal cakap pasal macam mana kitorg jumpa .

NUR AIDA ASYIKIN SALIM .
Orang nya comel je . Tinggi parat bahu aku je . Senyum dia manis . Sifat dia sangat manja , sangat comel , sangat baik . Senang kata , sifat calon isteri ada kat dia . hehe . Kitorg start declare since 21/11/12 . hehe . Dia ada satu jenis senyum yang boleh buat aku cair . Serious , aku memang cair ngan dia bila dia senyum , bila dia tarik muka , bila dia malu . gahhhhh !! rasa nak cubit je pipi dia sebab comel . haha . haaaaaaa , suara dia comel gila T^T nak nangis rasa . haha :D hari tu , kitorg gi tengok cerita Twilight BD2 kat queensbay . hari tu adalah hari paling best sebab kitorg lepak lama gila . dari tengah hari sampai malam . aku sebenarnya tak suka sangat twilight ni tapi bila dia dah suka , aku pun layan je lah kan . ye lah , bila dah sayang , semua pun jadi . hehe .
So , this is our pictures masa second date . cuba teka kitorg gi mana ? kitorg gi tesco . hahahah :D first time aku date pi tesco . tak pernah2 aku buat sebelum ni . terasa macam suami isteri pulak bila pi tesco beli barang . heheh . 
Ni masa third date . Aku date ngan dia kat cafe je . Aku tolong dia buatkan kerja apa tah . Linear Algebra kot . aku tolong je . haaaa !! ni lagi best , dating kat cafe , buat kerja . kau hadoo ? haha . ini lah senyuman menawan yang aku katakan tu . tapi dia ada satu lagi senyuman yang bagi aku sangat unik dan comel . senyum dia tu macam smiley ni ----> :-> 

So , ni gambar masa 4th date kat queensbay lepas tengok twilight . comel en ? hehehe 

Ni pun masa 4th date . 

Ni pun 4th date . comel en kitorg ? :') ehhehe
So , that's the pictures . banyak lagi snanye , tapi takkan nak upload semua kan ? ehehhe . insyaAllah , kalau ada jodoh yang panjang , aku akan memperisterikan dia . sebab , bagi aku , dia dah ada ciri2 yang sempurna dah untuk jadi isteri aku :) insyaAllah , ada jodoh , even kita jauh macam mana pun , hati kita tetap dekat <3 br="br">
Then , berkenaan dengan tajuk entry ni , sebenarnya aku baru lepas tengok Istanbul Aku Datang kat laptop aku . Serious beb , perlakuan Lisa Surihani dalam cerita tu , sebiji macam aida . Gentle tak tipu . comel je :') hehe . tu je nak post .

well , sorry post panjang2 . tak de orang nak baca pun snanye . hik hok .
akhir kata , aku sayang sangat dia ni . aku tak nak orang lain dah . aku nak dia sorang . aku penat dah . bagi aku , dia cukup sempurna dah . cukup segala apa yang aku mahu . memang dia yang aku cari selama ni . betul lah orang kata , bila kita hilang seseorang yang kita sayang , Allah akan gantikan dengan orang yang jauh lebih baik dari yang lukakan kita dulu . aku percaya dengan ayat tu dan sekarang dah terbukti memang betul ayat tu . Okay . Doakan kami kekal sampai ke jinjang pelamin . InsyaAllah . aku perlukan doa dari korang .

Assalamualaikum

2 comments:

  1. wow ! so sweet . hopefully relationship korang sampai akhir hayat . saya ex-rumet aida kat matrix .hehehe

    ReplyDelete
  2. oh thank you thank you :D hehheheh

    ReplyDelete