Friday, April 27, 2012

You can't force things that is opposite

Well , first of all , i know this thing will happen someday . And it happened . I don't know , sometimes , things are not meant to be happening right ? No matter how hard you force it , it just can't fit . Same as puzzle , no matter how you try to put it together , it just can't fit by forcing it to the way you want . And also like a magnet , when the same pole repelling each other , you cant just force them to be attracted . It just against the nature . I did my part , and you did yours , but things didn't work out . I know , we both hurt . But , what to do , it can't be force . I don't want to make it worse . So , i'll just stop right here , right now . Just for you know , my love for you are all real , pure and never was a fake . Just things didn't go as we wish . Don't blame anyone , shit happens .

Sunday, April 8, 2012

Bercakap dengan Allah

You know what , the first thing you should go to when you have problems , feeling sad , happy , anxious , angry or anything , just go to Allah . He's the creator of us . Seriously , kau patut jumpa Allah kalau apa2 pun .

Jujur lah , even kau tak nampak Allah , kau boleh berbual dengan Dia , kau boleh luahkan kat dia . Walaupun tak nampak , kau akan dapat rasa Allah tu ada . Aku dah lalui . Rasa lega bila kau dah bercakap dengan Allah . Even kau down macam mana pun , kau sedih macam mana pun , besar mana pun masalah kau , Allah itu tetap ada . Kau akan rasa lebih lega bila bercakap dengan Allah dari kau bercakap dengan manusia . Allah tak pernah sakitkan hati kau . Allah lah satu2 nya yang ada dengan kau setiap masa . Allah lah satu2 yang kau tetap percaya tak kira kau putus harapan macam mana pun . Tetap berpegang pada Allah , pada Rasul , pada Islam . Dari mana kita datang , ke situ lah yang kita kembali . Ingat sentiasa , Allah selalu dan takkan pernah tinggalkan kau even kau seteruk mana pun . Allah akan terima kau . Sebab kau hamba Dia . Jangan khurafat , jangan murtad . Asalkan kau ada niat nak taubat , sentiasa berdamping dengan Allah , sentiasa ingat Allah . Kalau kau nak nangis , nangis lah puas2 bila kau bercakap dengan Allah . Allah tu Maha mendengar dan Maha mengetahui . Bila kau dah habis cakap , dah habis nangis dengan Allah , serious bro , kau akan rasa yang teramat lega . Kepala kau rasa ringan , semangat kau datang balik . Allah Maha besar . Allah Maha esa . Allah Maha pengampun . Ingat lah Allah sentiasa . Insyaallah selamat dunia akhirat .Assalamualaikum