Monday, December 24, 2012

Pertemuan

Pertama kali bertegur sapa ,
masih tiada rasa ,
hanya perbualan biasa ,
tiada yang istimewa .
Setiap hari mula menemani ,
saling melengkapi ,
tika kau menghilang , rindu mula terasa di hati ,
Aku bingung bersendiri , ku tertanya-tanya ,
apakah sebenar yang ku rasa , berdegup di dada

Bermula hari-hari dengan mu , kau buat ku tertawa ,
hilang segala pilu dihati , hati ku pun mula berbunga ,
Bermula terasa bibit-bibit cinta , sayang pun tertanam ,
kini ku pasti , apa yang terasa di hati .
Aku luahkan segala , yang terbuku dihati ,
tak sanggup ku pendam , ku luahkan rasa , cintaku padamu .

[chorus]
Oh ,
inikah rasa cinta ,
rasa cinta gila ,
gila ku padamu .
Oh ,
inikah bahagia ,
bahagia bersama ,
bersama dengan mu .
Oh ,
inikah rasa cinta ,
rasa cinta gila ,
gila ku padamu .
Oh ,
inikah bahagia ,
bahagia bersama ,
bersama dengan mu .

Kau iyakan rasa cinta pada ku , bila ku bertanya ,
bahagia rasa bila ku tahu , bukan aku perasan sendiri .
Hari ku ceria bila dengan mu , kau buat ku gembira ,
tak pernah sedih walau sedetik , takkan ku lepaskan genggaman kita .
Dengan sedaya kudrat ku , jaga mu hingga halal nanti ,
takkan ku lepaskan , genggam ku dengan mu , agar kita bersama selamanya .

[chorus]
Oh ,
inikah rasa cinta ,
rasa cinta gila ,
gila ku padamu .
Oh ,
inikah bahagia ,
bahagia bersama ,
bersama dengan mu .
Oh ,
inikah rasa cinta ,
rasa cinta gila ,
gila ku padamu .
Oh ,
inikah bahagia ,
bahagia bersama ,
bersama dengan mu .

Thursday, December 6, 2012

My Own Lisa Surihani (Aidot mi love)

 Its been a while since my last post . ngehehhehe . so , for now , i think my life is really in a good phase . so far so good . everything is good except for my studies because everything seems harder and harder everyday , and also my future seems darker and darker . i don't know why -_- okay cukup dengan sedih2 . now aku nak tulis pasal benda happy pulak .

Terdetik nya aku nk tulis entry baru adalah atas dorongan seseorang tu . Dia cakap " dah lama tak nampak sorang ni post entry baru . kalau tak selalu dia post pasal lyrics or pasal hidup dia . jarang dah nampak dia post" . aku punya lah lembab nak faham yang sebenarnya tuju kat aku . hahah :D sorry awak . senyum sikit :3

berkenaan dengan gerangan siapakah yang mendorong aku itu , dia adalah Nur Aida Asyikin Binti Salim :) well , she's my sweetheart now :) eventho she's the 32nd , but insyaAllah I'll make sure that she's my last . hik hik hik . So , macam mana kami kenal ? Panjang cerita nya . hahaha :D

Al-kisahnya begini ....
First , aku main add je dia kat fb and follow dia kat twitter cuz dia budak sekolah bestfriends aku (def , ammar , aiman acap dll) . aku banyak kenal budak sekolah dia , so ramai lah mutual friends . mula2 , aku tak minat pun dia . then one day dia ada tweet pasal dia dapat UPU , dia dapat course Pure Math USM . So , memandangkan USM dekat dengan Kulim , then aku pun tegur lah dia . aku cakap kat dia yang USM dekat je ngan tempat aku . Then tegur2 biasa lah kan . Then , masa lepas aku buat lagu I Still Wanna Try , aku bagi dia suruh dengar kat Youtube . Then dia pun dengar lah . Then , aku dengar cerita yang USM ada pc fair nak buat , then aku tanya lah dia , dia tahu tak pasal tu . Dia cakap dia tak tahu . So , aku pun mintak number dia , konon nya nak jumpa lah kan saje2 time pc fair nanti . then aku tak jadi gi atas sebab2 munasabah(malas) . Then aku saje2 lah text dia , borak2 , tanya pasal dia apa semua . Then lama2 kitorg hari2 dah text . Then aku usha lah bagaimana rupanya si Aida ni . Then aku pun layan je dia , hari demi hari , hati makin terpaut . Then aku cakap kat dia aku start suka dia . Dia cakap yang kitorg baru je kenal . Dia cakap dia pun dah start suka aku gak but kitorg just wanna take it slow . Then lama2 , makin suka pulak kat masing2 . First time aku jumpa dia , aku makin suka then last2 jatuh hati kat dia . Seriously weh , dia comel gila :D hahaha . Aku tanya dia , since bila dia start suka aku ? Then dia cakap maybe masa aku suruh dia dengar lagu I Still Wanna Try tu tapi dia cakap dia tak pasti . Then since the first time aku jumpa dia tu , tiap2 minggu aku gi USM jumpa dia . Bila tak jumpa , rasa rindu . hik hik hik . K enough pasal cakap pasal macam mana kitorg jumpa .

NUR AIDA ASYIKIN SALIM .
Orang nya comel je . Tinggi parat bahu aku je . Senyum dia manis . Sifat dia sangat manja , sangat comel , sangat baik . Senang kata , sifat calon isteri ada kat dia . hehe . Kitorg start declare since 21/11/12 . hehe . Dia ada satu jenis senyum yang boleh buat aku cair . Serious , aku memang cair ngan dia bila dia senyum , bila dia tarik muka , bila dia malu . gahhhhh !! rasa nak cubit je pipi dia sebab comel . haha . haaaaaaa , suara dia comel gila T^T nak nangis rasa . haha :D hari tu , kitorg gi tengok cerita Twilight BD2 kat queensbay . hari tu adalah hari paling best sebab kitorg lepak lama gila . dari tengah hari sampai malam . aku sebenarnya tak suka sangat twilight ni tapi bila dia dah suka , aku pun layan je lah kan . ye lah , bila dah sayang , semua pun jadi . hehe .
So , this is our pictures masa second date . cuba teka kitorg gi mana ? kitorg gi tesco . hahahah :D first time aku date pi tesco . tak pernah2 aku buat sebelum ni . terasa macam suami isteri pulak bila pi tesco beli barang . heheh . 
Ni masa third date . Aku date ngan dia kat cafe je . Aku tolong dia buatkan kerja apa tah . Linear Algebra kot . aku tolong je . haaaa !! ni lagi best , dating kat cafe , buat kerja . kau hadoo ? haha . ini lah senyuman menawan yang aku katakan tu . tapi dia ada satu lagi senyuman yang bagi aku sangat unik dan comel . senyum dia tu macam smiley ni ----> :-> 

So , ni gambar masa 4th date kat queensbay lepas tengok twilight . comel en ? hehehe 

Ni pun masa 4th date . 

Ni pun 4th date . comel en kitorg ? :') ehhehe
So , that's the pictures . banyak lagi snanye , tapi takkan nak upload semua kan ? ehehhe . insyaAllah , kalau ada jodoh yang panjang , aku akan memperisterikan dia . sebab , bagi aku , dia dah ada ciri2 yang sempurna dah untuk jadi isteri aku :) insyaAllah , ada jodoh , even kita jauh macam mana pun , hati kita tetap dekat <3 br="br">
Then , berkenaan dengan tajuk entry ni , sebenarnya aku baru lepas tengok Istanbul Aku Datang kat laptop aku . Serious beb , perlakuan Lisa Surihani dalam cerita tu , sebiji macam aida . Gentle tak tipu . comel je :') hehe . tu je nak post .

well , sorry post panjang2 . tak de orang nak baca pun snanye . hik hok .
akhir kata , aku sayang sangat dia ni . aku tak nak orang lain dah . aku nak dia sorang . aku penat dah . bagi aku , dia cukup sempurna dah . cukup segala apa yang aku mahu . memang dia yang aku cari selama ni . betul lah orang kata , bila kita hilang seseorang yang kita sayang , Allah akan gantikan dengan orang yang jauh lebih baik dari yang lukakan kita dulu . aku percaya dengan ayat tu dan sekarang dah terbukti memang betul ayat tu . Okay . Doakan kami kekal sampai ke jinjang pelamin . InsyaAllah . aku perlukan doa dari korang .

Assalamualaikum

Thursday, November 8, 2012

Lullaby for Aida

You came to me , as the light from the dark ,
you be with me , through thick and hard ,
you blew the wind , make me fly to the sky ,
you be the wings , for me to reach the stars .

Here's the song that I wrote for you ,
keep it in your heart and in your mind ,
sleep baby sleep , just close your eyes ,
just clear your mind and I'll be by your side .

I'm here for you , as the guardian for the night ,
I'll be there for you , no matter what .
Hold my hands , I will hold you tight ,
just lay your head , and enjoy the night .

Here's the song that I wrote for you ,
keep it in your heart and in your mind ,
sleep baby sleep , just close your eyes ,
just clear your mind and I'll be by your side .

Friday, October 12, 2012

Tidal Wave

Berkenaan dengan tajuk , ya ombak besar . haha . tak de lah ombak mana . aku nak cakap yang lately emosi aku tak betul sangat , aku tak boleh tidur , kadang2 aku rasa sangat happy dan dalam masa yang sama aku akan tetiba jadi sedih . kenapa ? tu wallahu'alam . aku pun tak tahu kenapa . masalah paling besar aku sekarang ni is aku susah sangat nak tidur malam . kadang2 , lepas subuh baru aku boleh tidur . then first class confirm lambat or aku tak datang . ya lah , kalau tidur kul 6.15 , bangun kul 8 memang gila lah kan -_- aku confirm akan miss first class yang pukul 8 tu . lecturer aku sampai dah faham dah . tapi yang best nya , kalau class pagi , aku tak ngantuk , bila tang kelas petang tu , hampa tengok menguap aku , dah macam hipo dah . hehe . susah betul aku nak tidur . tak kira aku penat macam mana , mengantuk macam mana , tak boleh tidur gak . aku dah cuba macam2 cara dah . aku dah solat sunat , solat taubat , baca quran , maafkan  semua orang , zikir , selawat , al-fatihah , tak jadi2 jugak . pelik jugak aku . nak study pun tak boleh sebab otak penat , aku jadi blur . so , study jadi sia2 .

Okay second part . Aku rasa aku dah move on . kot lah kan . tapi one thing that i'm sure about , i have a new crush . uuuu ~~~ seronok nya lah . haha . but alah biasa lah crush biasa kan . suka tu normal lah . just hope one day aku boleh jumpa dia face to face lah . si dia ni , pandai menghidupkan conversation . dia banyak cakap , dia tak pemalu , dan dia awesome . dia orang temerloh , pahang . but sekarang ni kat usm . buat degree kat sana . kesian dia kena belajar calculus yang susah bapak tu . haha . aku rasa , this time , aku akan take it slow lah . aku tak nak rush2 . "let it fall , don't force it to fall" , aku akan try guna ayat tu . aku senang bila berbual dengan dia . dia pun sempoi je . haha . bila aku bercakap dengan dia , hati pedih aku yang dah lama melecur ni , dia mcm recover balik tau . awesome betul . serious . rasa macam healed je broken heart tu . sangat2 awesome . but in term of couple , aku pun tak sure lah pasal couple2 ni . aku dah jadi mcm trauma sebenarnya . aku nak cari someone yang betul2 boleh ngam dengan aku , yang betul2 boleh tahan dengan aku , yang satu haluan dengan aku . sebab , aku memang jenis yang take this thing seriously . aku bukan main2 dalam bab2 macam ni . sebab hati orang , aku tak suka main2 kan . aku tahu macam mana rasa sakit nya hati bila dah terluka . seksa beb . gentle tak tipu . but aku tak sure lah dia macam mana kan . sebab benda ni tak boleh paksa . tu aku cakap slow2 . let it grow by itself . baru awesome gitu . haha . but serious lah , aku rasa tenang bila aku have a conversation dengan dia . but , who knows kan . anything can happen . just pray for the best lah . aku letak kan semua ni kat tangan Allah . kalau benda ni menghala ke arah maksiat , minta2 Allah jauhkan lah . tak sanggup aku 7 keturunan aku buruk -_- aku nak keturunan yang baik2 . ngehehe . aku just boleh berdoa yang Allah bagi yang terbaik untuk aku , rezeki yang dah Allah tentukan . Aku hanya boleh terima dan bersyukur dengan apa yang Allah dah bagi . Alhamdulillah :)

Tuesday, September 25, 2012

I Still Wanna Try (lyrics)

Everytime I get up , I remember your face ,
Everytime I breathe , I remember your voice ,
Everyday I regret , for all the things I did ,
I just hope , we will be together again .
Everytime I laugh , I remember your smile ,
Everytime I lay down , I remember your scent ,
I just wish to roll back time , and put all back together ,
to the way it used to be .

[Chorus]
Eventhough that I knew , all of this is a dream ,
Just let me hold your hand and fly through the wind ,
Eventhough that I knew , we're no longer together ,
I just hope you know you're still part of me .
I'm not giving up and back down , till I win .
I still wanna try .

You said we're not meant to be together ,
But I said let's try and make it real ,
I'm sorry , I shouldn't have to say that to you ,
I'm just afraid that I'll be losing you ,
And I know I screwed things up , just let me fix it back ,
To the way it used to be .

[Chorus]

Monday, September 24, 2012

New song in the making :D


so , untuk readers hantu (readers yang aku tak tahu kewujudannya) , aku on my way buat lagu baru :) seperti biasa lagu aku mengisarkan tentang hidup aku yang tersepit di kancah "memori bersama ex" . hahaha :D so , lagu ni aku express about what i feel right now . even lyrics lagu ni aku buat masa form 2 with my ex schoolmate (Tim = fatima iqbal) , aku rasa lyrics tu sangat kena dengan current situation aku ni . lyrics asal dia aku ubah sikit untuk masuk dengan melody yg aku tgh nak buat . so , here's the original lyrics yg belum diubah . 


I knowEverytime i get up ,
I remember your face ,
Everytime i breathe ,
i remember your smile ,
Everytime I laugh ,
I remember your smile ,
I hope ,
we will be together forever .
[Chorus]
Eventhough i knew ,
all of this is a dream ,
I won't be able to have you
But I still wanna try ,
Not giving up ,
to have you even its impossible ,
I still wanna try .
I know ,
What I want is right in front of me ,
Eventhough its hard to reach ,
I want ,
I need to have her .
Because I believe ,
You're my everything ,
You're the one that i wanna find ,
You're the one that I want ,
Youre the one I'm in love with .
You're the only one i truly love ,
My heart hardens ,
Eventhough i knew ,
You still deny me . 

So thats the original lyrics . That's actually a poem that i wrote when i was in form 2 .  Then ada beberapa verse yang aku ubah , and masih sedang diubah . So , here's apa yang telah diubah dan masih dalam process untuk diubah .

Everytime i get up ,
I remember your face ,
Everytime i breathe ,
I remember your voice ,
Everyday I regret ,
All the things I did ,
I hope , we will be together again .
Everytime I laugh ,
I remember your face ,
Everytime i lay down ,
I remember your scent ,
I just wish to roll back time ,
and put all back together ,
to the way , it used to be .
[chorus]
Eventhough that i knew ,
All of this is a dream ,
Just let me hold your hand ,
and fly through the wind .
Eventhough that I knew ,
we are no longer together ,
Just so you know ,
you are still part of me .
I'm not giving up , i still wanna try ,
to fix all of this ,, i still wanna try . 


So , setakat di situ sahaja . sedang mencari ayat2 untuk dikenakan dengan melody and rhyme . so , wish me luck :)

Thursday, August 2, 2012

Dream

Ya know what ? Last night , i dream about you . Yeah you . It is actually a pretty happy dream , nice dream , perhaps a good dream . Wanna know about that dream ? Well here it is .

In that dream , there is you and me . We're in some kind of a carnival which i don't know what and where it is . It's just you and me . There's some other people of course because it is a carnival , but i just see us . Well , at the beginning , we just bumped to each other there . I'm alone , and you too . So , at first , it was awkward . Yeah it's because we broke up and suddenly met each other again . But one thing did make me smile the whole day . In that carnival , we talk and talk and talk , like nothing happened between us . You played with my hair , you hold my hands , like that we're together , no crisis , no problem . That's the best thing in that dream . Its like we never fight , we never argue . We just happy to be together . We talk about our stories , about our life , and i felt like that day is never gonna end . We seems really happy in that dream . I want us to be like that . You talk a lot , me too . Sometimes when i think about it , it may seems not like us . Its like we never stop talking and laughing and everything . I also kissed you on your cheek and you blush . Well , i never see you blush before. you're definitely cute when you're blushing you know . I never see you laugh that hard , smile that wide . It's just not like you , the one that i knew before . I am happy in that dream . But when i woke up , i'm wondering , did i dream about you because i miss you or because that is the thing that i hoped to happen to us . I'm not sure . I like that dream . So far , that the best dream ever ! In that dream , i see the part of you that don't want this to end and the part of you that don't want to let me go . In that dream , we really hold on to each other and never want to let go . Yeah , maybe i dream about that because that's the thing that i always hoped for . sigh

Sunday, June 17, 2012

Some songs from korean dramas

I love all of these songs . because of the melody , because of the meaning of the lyrics , because of the honesty in the song and because all of these songs related to me and how i feel .

btw , all of these songs is from the drama "You're beautiful" . cerita ni sangat best (Y) hahaha . aku dah langgar prinsip aku sebab tak nak tengok cerita korea !!! tapi semua ni sebab man !! dia yang pasang and aku tersuka pulak dengan cerita ni -_- k dengar je lah . best kot lagu dia .

Jang Geunseok - Without A Word



Lee Hong Ki - As ever / Still 



Jang Geun Suk - What Should I Do



Lovely Day (Acoustic Ver) - Park Shin Hye



You're Beautiful - Promise You

Thursday, June 14, 2012

latest update (exam's over , love no more , KSSU)

muahahahhahaa :D sofa king happy lah exam dah habis !! tadi paper core math 3 . susah ? susah gak doh -_- berpeluh gak ah aku jawab . korang nak tau , 40% dari soalan tu kena pakai calculator . yang lain semua tulis , derive , differentiate , and pe jadah tah lagi . mana tak nya -_- tapi alhamdulillah Allah tolong dengan banyaknya tadi ;)

so far , exam ni boleh lah . boleh tahan lah . susah jugak lah . yang pasti , tak senang . especially paper chemistry 2 and physics 2 . bapak susah -_- jawab past year boleh je jawab , sekali bila keluar exam , ambik kau soalan putar gila punya -_- tensi aku jawab soalan tu . mechanics jangan cite ah . memang hancur punya . aku target , Chemistry 1 (repeat) boleh dapat A , Physics 1 (repeat) pun boleh dapat A , Physics 2 kalau aku dapat C pun kira gempak , Chemistry 2 kalau dapat C pun aku gempak , Mechanics dapat C pun bersyukur , Chemistry & Physics 3B kalau dapat A , alhamdulillah , Core Math 3 insyaallah boleh A :)

Now , budak2 pre-spain 4th batch dah mula pulang ke rumah masing2 utk cuti sem . sebulan je pun . yang aku ni haa , stuck kat sini sebab ada KSSU punya training . so , cuti sem aku dipendekkan jadi 2 minggu -_- memang tu pun waktu paling lama pernah aku cuti . haha . So , have a safe journey and see you next sem .


Love life ? haihzz entahlah . aku dah penat sebenarnya . aku dah cuba apa yang boleh , end up aku jugak yang rosak kan semua . suck en ? haihzz . aku still sayang syuu , but things didn't work out no matter what i did to fix it back . so , aku just move on je lah . aku back off sekarang . aku pun tak nak tambah masalah dia . biar lah dia concentrate study . aku pun nk concentrate ngan life aku . aku tak nak kacau hidup dia lah . kali ni , aku move on betul2 . no turning back .
Atleast , we have our own precious moments together . laugh , joy , tears , semua2 tu kitorg dah lalui . I'll never forget that moment . Take care Syuu ;)


KSSU ? haaaaaaaaaa !! aku join team basketball UniKL MSI untuk KSSU ni yang diadakan di MSI . MSI lah tuan rumah . KSSU tu apa ? KSSU tu inter-UniKL punya sukan . Ada macam2 sport ah . aku participate utk basketball je . Training tiap2 petang . Insyaallah boleh menang . Esok ada friendly ngan UiTM Penang . Boleh jumpa member2 kat sana en :D maybe aku tidur rumah ammar kot esok malam . dapat lepak lama sikit en .


So , tu je update aku setakat ni . Bye :) Assalamualaikum

Saturday, May 19, 2012

Family

Family. 

Well , they're the most loyal companions that you ever had . 
Think ! 

If you failed in your exams or your life , who's on your side all the time ? FAMILY 

If you heart broken , and give you advices ? It's your FAMILY . Your father or mother don't care giving you advice in love and relationship . They are also young before this . They can give you advice based on their past experience .

When you feeling down , and felt like wanna suicide or kill people or something like that , it's your FAMILY can calm you down .

Yes , your friends still can give you advice but non of it like your family advice , especially your parents advice . By hearing their voice can make you calm , can make you think reasonably . They're the best . If there's a quote for "Bros over hoes" , there should be "Families over shits"

so , be thankful for family you had (Y)

Terinspirasi dengan puisi

Hidup ,
bagaikan kain kanvas yang terbentang luas ,
dicorakkan , diwarnakan, dibentukkan ,
mengikut kehendak hati , dicorak ikut diri sendiri , mengikut rona yang diingini ,
tetapi ingat ,
tak semua yang difikirkan dapat diolah menjadi seni ,
kerana tangan membatu tidak mampu ,
mengikut otak dan imaginasi .

Hidup ,
beribu sebab untuk ketawa ,
tapi mengapa kerana satu setan kau perlu berduka dan dibuta ?
pedulikan ia , jangan berduka kerana setan yang membakar ,
sinar matahari tidak pernah putus hingga tiba kiamat menjelang ,
pergunakan sinar itu untuk terus benderang , persetankan mereka yang mahu kau menyerah ,
jika kau jatuh , bangun ! jangan pernah kau mengalah sujud jatuh kebumi ,
manusia dicipta sebaik kejadian , tapi ingat , jangan membongkak ,
kerana yang di atas Maha Berkuasa .

Hidup ,
kau merungut akan perkara remeh ,
lapar sedikit , kau merungut , susah sikit , kau merungut ,
pernah kau fikir apa yang dibawah kau ? pernah kau sujud syukur atas apa kau terima?
pernah kau fikir perit derita saudara mu yang kebuluran ?
pernah kau fikir semua itu ? sedarlah !! hidup ini mudah jika dipermudahkan , akan susah jika disusahkan ,
jangan kusutkan yang sedia ada ringkas .
bersyukur , kejayaan hakiki yang tersedia ,
bersyukur atas nikmat yang dikurnia .

Hidup ,
kau bertatih kemudian berjalan ,
kau berjalan kemudian berlari ,
kau berlari menuju lebih tinggi ,
pabila tersungkur , jangan menangis ,
cekal kan diri , tabah kan hati ,
jangan kau mengalah pergi menyendiri ,
dikurniai sifat tidak mengalah ,
jangan mengalah sebelum kau kalah ,
ayuh berjuang , bangun berdiri ,
berjuang mencapai apa yang diimpi ,
tetapi ,
jika terjelopok jatuh , kaki berdarah ,
jangan terfikir usaha mu sia-sia ,
kerana siapa sangka ,
itu adalah ujian dari-Nya ,
untuk melihat wibawa di dada ,
teruskan berlari , dan lari ke tempat yang lebih tinggi .






muehehehhehe !! lama tak tulis lah doh !! hahaha . sebenarnya saje je tulis . dulu suka lah tulis puisi2 , poems2 , lyrics2 ni . so bila baca blog Hafizah Haron , teringin nak tulis balik . just bermotifkan keadaan sekeliling . bahasa agak berkarat sebab dah dekat 2-3 tahun gak tinggal benda ni . hahah . so , enjoy :)

Wednesday, May 9, 2012

A-level Engineering Preparation Spain MARA (Pre-Spain)

Okay !! aku tulis ni untuk budak2 spm 2011 yang nk tau pasal course ni . so , kalau korang ada nk buat research pasal course ni , haaaa ni lah blog yang anda impikan (Y) tahniah !

First , program ni under MARA . Program ni adalah A-level . Program ni susah . Program ni menyebabkan kau jadi ingin study . TAPI !! kami gila DOTA !! haha . k tu cite lain

Program ni dijalankan di UniKL MSI , Kulim , Kedah . Nama je unikl , tpai kat kedah . tu yg menarik . haha . Surrounding sini not bad lah . Tak de lah ceruk sangat . Seronok woo sini . Bagi aku best ah sebab tenang , ada mood nk study . Kalau nk lepak , boleh gi lepak penang , mandi air terjun , jalan2 , photoshoot , main futsal , main basketball , main bola dan sebagainya . So far , tak de lah boring sangat . Ada je activity .

A-level ni memang susah . Kalau korang tak concentrate , memang sangkut . macam aku . aku banyak main2 . so , korang jangan main2 . Program ni ada 3 core subject , Math , Physics and Chemistry . Susah jugak lah . kalau belajar , tak de susah mana pun . Then ada subject spanish , pengajian islam and pengajian malaysia . Nanti exam , ada pecah 2 , AS dengan A2 . AS 3 paper each subject , A2 pun 3 paper each subject . Nanti kalau korang dah masuk , korang faham lah . Kita pakai syllabus Edexcel . Nanti korang faham lah . Spanish senang je . Datang je class . Insyaallah faham lah nanti .

Program aku 2 tahun dekat Malaysia , 4 tahun dekat Spain . Tapi korang , aku dengar cite , 1 tahun kat Malaysia , 3 tahun kat Spain . Pada pendapat aku ah en , program korang ni memang gila . mana tak nya , kitorg yg buat preparation kat sini 2 tahun pun agak tersengguk , yang korang nk rush benda 2 tahun jadi 1 tahun , gila wooo . Mau muntah darah korang study -_- tapi tu ah . advantage dia , korang grad lagi awal dari kitorg . tapi papehal , yang penting korang kena concentrate 100% for study kat sini . tak de main2 dah . ni bukan SPM yang korang boleh main2 lagi .

DUGAAN DI SINI
first , tak de lah penat sangat tapi perasaan malas nk gi class tu memang kuat . sini x de sape nk pantau kau , tak de sape nk kawal kau , suka2 kau je nk datang class . so , suka hati kau lah kau nk datang class ke tak .

Second , kalau lelaki , sini memang banyak main DOTA . budak2 laki sini memang kaki dota . so , terpulang kat kau nk main ke tak en . tapi selalunya main ah . haha . alaaa setakat main 2 game , 3 game , tak luak pun study kau . pandai2 ah kau bahagikan masa en .

Third , budak2 pre-spain boleh dikatakan bagai pulau terdampar di tengah lautan .bukan apa , sbb budak pre-spain , jadual tak sama ngan budak dip and degree . activity dak pre-spain lain ngan dak dip and degree .  tapi buat lek je . budak2 dip ngan degree sini semua okay ah . semua sempoi . jangan risau .

Fourth , ratio overall budak lelaki dan budak perempuan kat seluruh MSI adalah 10:1 . perempuan kat sini sangat sikit . terlampau sikit . overall student kat sini lebih kurang 2000 orang , perempuan hanya lebih kurang 200 orang je . tak ke tandus di situ ? lol

MENARIK DI SINI
first , best doh sini . haha . banyak lah activity utk budak2 A-level kat sini . Tiap2 sem , akan ada tournament bowling . Then , tiap2 batch , ada Pre-Spain Annual Dinner . so , best lah kat sini . tak de lah keje asyik study je

second , bagi aku , kat sini tenang . tak banyak benda yang melaghakan . memang tenang . aku kalau tiap2 hujung minggu , suka gi jalan2 sorang2 . gi mana2 hutan , gi tangkap gambar ke , jalan2 ke , mandi sungai ke . memang best . sini all about nature ah . kalau nk serabut sikit , masuk penang . gi penang dekat je . 30 minit sampai dah .

third , lecturer sini sangat sempoi . semua lek2 je . memang baik gila ah . lecturer spanish , orang spain sniri yang ajar . so , agak menarik ah .

fourth , sini tak de senior junior . semua kat sini anggap member je . lek2 je . yang penting respect tu kena ada ah . kau gi mana2 pun nilai hormat tu kena ada kan ? hormat sebagai manusia .

fifth , sini agak bebas lah . just malam je paling lambat boleh balik kul 12.30 . aku slalu kalau lambat sangat , overnight penang je . tak pun gi UiTM Penang , tido umah member aku . pe susah .








So !! sini menarik jugak lah . tak de lah bosan sangat . best ah . enjoy ah . sempoi je .
Okay , kalau papehal nak tanye pebenda yang lebih lanjut , korang boleh contact aku through facebook , http://www.facebook.com/adifbiko (Y) chow

Saturday, May 5, 2012

Stress !!!

ya allah !! aku stress gila ya allah . aku belajar , study tapi sepatah haram pun x masuk kepala otak aku ya allah . aku terasa macam nk mengalah ya allah . aku tak pernah rasa bebanan sebegitu berat seperti ini ya allah . bila aku terkenang wajah ibu bapa ku ya allah , aku menangis . basah bantal aku ya allah . menangis di dalam gelap . aku dah cuba ya allah . aku tak tahu kenapa aku boleh jadi macam ni . dulu aku pandai , dikira pandai juga tapi mengapa sekarang aku terasa amat bodoh ya allah . aku kecewa dengan diri aku sendiri . tak berhenti air mata aku mencurah ya allah . tekanan kali ni sangat berat . aku anak sulung , diamanahkan untuk menjadi yang terbaik antara adik beradik . kalau aku tak banggakan kedua ibu bapaku , siapa lagi ya allah. aku buntu ya allah . aku terlampau kecewa untuk mengecewakan kedua ibu bapaku . tadi , aku hantar whatsapp kat papa , aku tau papa dah tido tapi aku hantar jugak . aku gagahkan diri untuk tetap hantar


" Pa , abang stress sangat . Abang mintak maaf kalau abang kecewakan papa ngan mama . Abang tak tau kenapa abang bodoh sangat sekarang ni . Apa abang belajar langsung tak masuk otak . Abang tak tahu nak buat macam mana lagi dah . Abang dah cuba apa yang abang boleh buat tapi abang tak tahu ah . Rasa macam bodoh sangat sekarang ni . Abang mintak maaf pa . Abang betul2 mintak maaf ."


well , tu yang aku hantar kat papa through whatsapp . aku terlampau sedih , kecewa , tekanan . Demi Allah aku sangat tekanan sekarang ni . Aku tak tahu lah . Hmm . Aku terlampau down sekarang ni . Maaf . Ya Allah , apa patut aku buat ? :'(

Wednesday, May 2, 2012

Friday, April 27, 2012

You can't force things that is opposite

Well , first of all , i know this thing will happen someday . And it happened . I don't know , sometimes , things are not meant to be happening right ? No matter how hard you force it , it just can't fit . Same as puzzle , no matter how you try to put it together , it just can't fit by forcing it to the way you want . And also like a magnet , when the same pole repelling each other , you cant just force them to be attracted . It just against the nature . I did my part , and you did yours , but things didn't work out . I know , we both hurt . But , what to do , it can't be force . I don't want to make it worse . So , i'll just stop right here , right now . Just for you know , my love for you are all real , pure and never was a fake . Just things didn't go as we wish . Don't blame anyone , shit happens .

Sunday, April 8, 2012

Bercakap dengan Allah

You know what , the first thing you should go to when you have problems , feeling sad , happy , anxious , angry or anything , just go to Allah . He's the creator of us . Seriously , kau patut jumpa Allah kalau apa2 pun .

Jujur lah , even kau tak nampak Allah , kau boleh berbual dengan Dia , kau boleh luahkan kat dia . Walaupun tak nampak , kau akan dapat rasa Allah tu ada . Aku dah lalui . Rasa lega bila kau dah bercakap dengan Allah . Even kau down macam mana pun , kau sedih macam mana pun , besar mana pun masalah kau , Allah itu tetap ada . Kau akan rasa lebih lega bila bercakap dengan Allah dari kau bercakap dengan manusia . Allah tak pernah sakitkan hati kau . Allah lah satu2 nya yang ada dengan kau setiap masa . Allah lah satu2 yang kau tetap percaya tak kira kau putus harapan macam mana pun . Tetap berpegang pada Allah , pada Rasul , pada Islam . Dari mana kita datang , ke situ lah yang kita kembali . Ingat sentiasa , Allah selalu dan takkan pernah tinggalkan kau even kau seteruk mana pun . Allah akan terima kau . Sebab kau hamba Dia . Jangan khurafat , jangan murtad . Asalkan kau ada niat nak taubat , sentiasa berdamping dengan Allah , sentiasa ingat Allah . Kalau kau nak nangis , nangis lah puas2 bila kau bercakap dengan Allah . Allah tu Maha mendengar dan Maha mengetahui . Bila kau dah habis cakap , dah habis nangis dengan Allah , serious bro , kau akan rasa yang teramat lega . Kepala kau rasa ringan , semangat kau datang balik . Allah Maha besar . Allah Maha esa . Allah Maha pengampun . Ingat lah Allah sentiasa . Insyaallah selamat dunia akhirat .Assalamualaikum

Friday, March 30, 2012

...

Ya Allah . tolong aku . sumpah aku dah tak tau nk buat apa lagi dah . aku dah cuba apa yang aku boleh . aku merayu ya Allah . tolong aku . tak pernah aku rasa macam ni ya Allah . aku betul2 buntu . tenangkan diri aku ya Allah . kenapa nasib aku selalu macam ni . bila aku cuba jaga hati orang , aku cuba jadi yang terbaik . kenapa perlu berakhir mcm ni ? kenapa akhir sekali aku yang paling teruk terjatuh ? aku bukan nak menyalahkan qada' dan qadar mu ya Allah . kadang2 aku hampir putus asa . apa yang aku buat semua salah . semua tak kena . kenapa aku tak dapat yang setimpal ? aku rasa mcm nak putus asa sekarang ni ya Allah . Ujian kau kali ni betul2 berat , betul2 patahkan semangat aku . kadang2 lelaki mampu menangis ya Allah . aku lemah ya Allah . aku sedar aku lemah . kali ni betul2 aku dah terjatuh ya Allah . aku mohon padamu ya Allah , beri lah kekuatan padaku . aku tak mampu dan tak larat nak hadapi semua ini seorang diri . tolong ya Allah tolong ! gugur jantung aku ya Allah bila diperlakukan begitu . terasa macam apa yang aku dah korban kan , apa yang dah buat , terasa sia-sia . aku berserah padamu ya Allah . aku berserah padamu sepenuhnya . kalau hari esok lebih baik dari hari ini , kau sambung nyawa ku . kalau semakin teruk , aku rela dicabut nyawaku sebab aku tak rela bila satu hari nanti aku hilang kepercayaan padamu . aku redha ya Allah . kau makbulkan segala apa yang aku hajatkan ni ya Allah . aku tak kuat

Wednesday, March 28, 2012

I saw this post on facebook . "Appreciate & be Grateful"

"Jika kamu memancing ikan.... Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu.... Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja.... Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

Begitulah juga ......... Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang... Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya.... Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja.... Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu....


Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.... cukuplah sekadar keperluanmu.... Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menambalnya semula.... Akhirnya ia dibuang.... Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....

Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya.... Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa.... Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya.... akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya. Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....


Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain.. Terlalu ingin mengejar kelezatan. Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan menyesal.
Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan..... yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU... MENGASIHIMU... Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain. Terlalu mengejar kesempurnaan. Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain.. Kamu juga yang akan MENYESAL...."

Imran Ajmain - Seribu Tahun

I just made this video this morning . This is what i want to say , but imran ajmain put it through song . so , this is my cover . and i will be performing this song at UniKL Acoustical Night this 6th April

Sunday, February 5, 2012

Oh Chentaku - Farewell Of Summer Romance lyrics

aku suka gila lagu ni sebab lyric dia . and lagu ni adalah lagu aku kat blog ni . hohohoh :D


Oh Chentaku - Farewell Of Summer Romance


We’re dying for the night;
the stars are waiting for us,
tingling in our eyes,
to stroke the heat of the action
way away beyond expectations
Appealing, charming,
you are,
please stay with me,
and let’s do this together everlastingly
Don’t kill the frame of mind,
don’t start going back,
I’m yours and you’re mine,
we belong to each other forever,
Darling don’t leave now,
this is my summer romance,
for us, when sun shines bright in the morning,
let’s wait for that
Are you with me?
We went through the hardest and we made it,
yeah we’ve made it, so far
Goodbye, goodbye,
don’t make it thrice
Goodbye, goodbye,
it’s okay, it’s alright,
fine well have it your way,
What do I do,
when my summer is wholly unfilled and empty?
I want to go home,
be right beside you,
kiss your lips,
and embrace those cute pink braces
To save me,
from where I came from,
it was dark and still,
I’m so scared
Correct me when I’m wrong,
you’ve been my true inspiration,
I’ve changed for good,
and it’s all because of you
Infection of the love disease is more than I could ever imagine,
the city smoke his pride and the beach water it clearly
Are you with me?
We went through the hardest and we made it,
yeah we’ve made it, so far
If you want me, wait till the time comes,
I’m saving myself for you;
love is more than just sex
Well I do want you,
and I’ll wait till the time comes
I’m saving myself for you;
I heart you so much

Monday, January 30, 2012

Traumatic experience made me fear to something

I hate it when that someone said "I need space to think to fix everything back "
come on !! I have trauma with that word !! Last time i get through that , someone that i love the most cheated on me and made me in a very terrible condition .. That's the "sign" that "she" doesn't love me anymore and cheated .. What you want me to expect on that ? I don't want to face the same thing again . I'm afraid of that thing . I'm rolling like a ball .. Look like stable but rolling to any random direction . Seriously I'm afraid that thing will come again . I know my words a bit tunggang-langgang but hell !! I'm fucked up over here .

You want your space to think ? Fine , I'll give it to you . But I hate the word "Don't worry , it will end soon" .
what the F is that ? what did you expect me to think " end soon " ? arghhh . I've wasted my 100th post to write this thing . I've expected to pst this 100th for nice thing . It turns out like this . Damn lah my life screwed .. I'm holding myself from using "aku kau" and vulgar words .

I still boleh bersabar . Lets see how it ends by your space to think . I'll wait for it . Just remember , I gave all that I have to you , I gave everything what I called " love " to you . I'm in a very disappointment here . Seriously . I'm hurt from every angle .. I don't want this to end . I don't want to face the thing that I'm afraid the most . Seriously I do . I'm a bit care of your " not showing " love .. actually a lot . Think !! urghhh ..

Monday, January 2, 2012

Missing the pieces of puzzle in me .

I miss your smile , I miss your laugh , I miss to stare at you , I miss your eyes , I miss to hear your voice , apparently , I miss all about you :/

Sunday, January 1, 2012

Promised

I promised to you that I'll never leave you for no reason and you promised me too .
I'll do as my words . Hope you'll do it too