Thursday, November 24, 2011

Peneman waktu sedih ..

-solat
-baca quran
-main guitar
-dengar lagu
-mengarut kat status fb / twitter / blog/tumblr ..

Orang kata , orang yg byk gelak , orang tu lah yg byk sedih .. aku lah tu ~_~

Note To Self

meskipun kehidupan keras, tetaplah berlembut hati. sebab kelembutan hati adalah kekuatan yang sejati.
meskipun pencapaian hebat, tetaplah rendah hati. sebab kerendahan hati adalah kebanggan yang sejati.
meskipun harapan terasa sulit, tetaplah bermimpi. sebab mimpi adalah kehidupan yang sesungguhnya.
meskipun waktu terasa luang, tetaplah berencana. sebab waktu yang terencana akan berguna.
meskipun hidup terasa sulit, tetaplah tersenyum. sebab senyuman adalah pintu kebahagiaan.

How do i feel ..

nak highlight sikit satu verse lagu Oh Chentaku - asthmara

"I'm tired of being myself , and I'm tired of being someone else , and I'm tired of being here .."

Sunday, October 16, 2011

The flower of love blooms again :)

this photo was taken somewhere in Kulim High-Tech .. cantik en ;')
hohoho .. so , thanks Allah sebab bagi aku lupakan dia .. terima kasih banyak2 .. skarang aku dah totally move on .. alhamdulillah .. thats a good news . a very good one .. thanks to Allah jugak sebab benda tu jadi nk bagi aku pengajaran supaya buat lebih baik lagi next time kan ? so , everything happens for a reason . and now , i fall for someone else .. siapakah org itu ? jeng tiga kali .. haha .. ada lah si gadis tu :) tunggu masa je ni .. 
so , to my dear ex .. tok soh mg nk dop koya drama mg tu .. dah2 lah tu .. malah aku nk nengok doh .. gi main jauh2 denu .. chow amigos :)

Friday, October 14, 2011

The reply post ! "I just Dont Give A Fuck"

hohhohohoho ..
lawak apa malam2 ni ? eh come on lah .. kau suruh aku move on , suruh aku cari pompuan lain la ape la , cari a better person la .. eh come on lah terr(sister) .. aku dah lupakan dah pun pasal kau .. aku dah delete fb kau , aku dah unfollow twitter kau , aku dah delete kau kat ym , skype , and segala benda yg berkaut , and aku dah pun delete number kau .. yg number tu susah ah nk delete sbb ada dlm otak en sbb da hafal .. eh come on lah .. sudahlah ngan drama kau tu .. HEY WAKE UP !! kau yg nk mcm ni , kau yg tikam belakang aku , kau yg tipu aku , kau yang nak cari jantan lain , and now kau sebok nk text aku lah ape lah .. and kau buat post pasal aku "TALK BAD" pasal kau .. hey , kau yg tunjukkan siapa kau yg sbenarnye and then kau nk ckp aku ckp buruk pasal kau la ? eh , belang kau org dah nmpk lah .. jgn nak salahkan aku .. eh come on lah jangan perasan aku stalk kau .. aku dah tak tau pape pun pasal kau skarang .. just go away lah terr . for a moment , aku dah lupa pasal kau , and then , BAM !! kau text aku blk .. wat te pak is dat ? haihzzz gadis .. aku dah lupakan dah pun pasal tu .. bengang tu still ada lah tapi SIKIT !! aku penat lah dowh .. serious penat pikir pasal kau .. tolong lah aku !! tolong chow dari hidup aku .. kau buang aku , pastu nk jilat balik lah ? kau nk ckp pasal privacy ? eh kau , aku hanya cerita pasal kita dekat kawan2 yg rapat dengan aku .. aku memang share hidup aku dengan org lain .. yang kau tu EGO TINGGI NAK MAMPUS !! kita hidup kat dunia ni bukan sorang2 .. haihzz manusia .. aku tak tau lah apa yg kau cerita pasal aku kat kawan2 kau .. insaf lah derr .. kau nk ckp kau matang sangat lah en ? haaa memang !! kau lah paling matang dalam alam semesta ni !! kau lah yang paling bagus , paling romantic , paling cantik , paling jelita !! eh , aku x nk lah buat post ni tp bila smpi aku x boleh tido pikir pasal benda ni , aku kena tulis gak ~_~ dahh lah terr , aku dah tak nak contact kau dah pun .. gi lah kau jauh2 ngan mat jambu kesayangan kau tu .. mintak halal je lah makan minum selama aku hidup ngan kau .. and aku dah halalkan semua benda yg aku bg kat kau .. fyi , aku dah jumpe balik roh aku yg hilang .. k chow .. assalamualaikum ..

Friday, September 23, 2011

True Or False

It's start of something ,
two hearts together call it love ,
promising , everything's beautiful even it's ugly

8 months already ,
and now you left me ,
hanging without string ,
i'm waiting and dying for nothing

[chorus]
You promised ,
we will be together till we die ,
You promised ,
you will never leave me behind .

And now i'm suffering ,
burning souls , empty heart ,
you said you loved me ,
and i didn't know if it's true or false .

Word without action ,
it doesn't prove anything to me ,
I gave you everything ,
and i just hope for some appreciation .

[chorus]
You promise ,
we will be together till we die ,
You promise ,
you will never leave me behind .

It's hard to let you go ,
you mean everything to me ,
and it's time for me to leave everything behind

It's hard for me to leave ,
it's hard for me to breathe ,
I will never forget cuz you'll always in my heart .

[chorus]
You promise ,
we will be together till we die ,
You promise ,
you will never leave me behind .

And now its over ,
i will try my hardest to move on ...

Monday, August 22, 2011

Hmm..

First of all ..
i know lately my feelings and emotion a bit unstable .. i just don't know why but it really bring troubles to me ..
with all the study problems , relationship problems .. i don't know , everything seems wrong .
i always being moody all of a sudden .. felt empty , sorrow , nothing .. like there's a hollow part in me ..

This is my expression ..
why did i felt like i'm alone ? i felt like i'm totally alone .. no friends , no love ones .. family for sure i have them but .. hmm .. this is some kind of my diary and all what i feel ..
I have a girlfriend , but she's extremely super duper busy with her so called "stuffs and works" .. i don't know if its true or not .. i just assume it as true .. this is what i feel .. how can she being so busy when i try to text her but she's never busy doing all other things ? atleast please !! i just want a simple text message from you saying good morning and goodnight so that i know u still remember me .. is it so hard ? i tried to figure it out but i still didn't have the answer why is it so hard for you to simply text me THAT ..
its seems like you don't care .. i love you with all of my heart and you just like "oh .. i love you too " i don't want the words !! i just want to feel the love .. not the word ! you just don't know how i feel , how i try to ignore "my feelings".. but , hmm .. there's no word that can describe my feelings .. there's no song can express how i feel ..  there's no emoticons can show how sad i am , how i depress i am .. yes i do smile everyday , every second .. nobody know how i feel inside ..
because all of this "problem" , i can't concentrate on everything that i do ..
sometimes , when i'm alone , doing nothing , i took my guitar and sang my song for you .. i've created a song for you .. but seems like , you have no interest on that .. AT ALL !! i just need some appreciation here .. please ..
yes , if there's people who read it they'll say "alahhh kabut ah dia ni .. org lain bercinta gak x de la smpi mcm ni " "kau ni laki ke ape ,, lembut je hati "
FUCK OFF !!! tak puas hati bak mai la !! i'm a human being and i have feelings . ok ? deal it with it punk !!

next ,
i hate friends yang konon just for happy moment .. screw you !!
bila aku senang , gelak2 la ape la .. bila aku sedih , susah , kau menganjeng aku , kau hina2 aku .. gi mampos lah weyh !! x pernah aku kesah ade kawan mcm kau !! ptuiiiihhhhh .. kalau boleh sekarang ni aku nk sumbat k%^&* aku kat mulut kau .. kau pikir kau hebat sangat ah ? tolong ah respect org .. org ade perasaan gak .. jangan pikir sedap kau je .. kau x suke org langsi ngan kau , tp kau x reti nk respect org .. kepala babi kau nk hidup mcm tu .. be understanding la skit . AKU HARAP2 LA ADA ORANG TERASA !! kawan bukan untuk time senang je bai .. come on la . kawan adalah utk kte susah dan senang .. aku rasa untung la ade kawan yg memahami and slalu dengar cite aku time aku ade problem .. mcm BAHAYA ( def , iera , ameer , ammar ) and bdk2 rumah aku ( chapek , wan , tira ) .. dorg tau ape yg aku rasa ... tolong la jaga hati org .. kalau kau x jaga hati org , mcm mana org nk jaga hati kau .. fikir lah sikit .. kau nk benci aku sbb kau igt aku ni konon bagus ? come on .. just proceed .. kau ni jenis org yg tgk luaran .. kau x kenal lagi aku sape lah ,tapi kau dah terus boleh buat conclusion .. come on la .. matang lah sikit .. bulu jembut dah bersepah pun perangai x berubah .. fikir jauh sikit lah bai .. aku bukan ape , kesian tgk kau .. dah lahh .. gi main jauh2 .. menyampah aku tgk muka kau ..

there's a lot of things i want to express but , idk , like there's no font or letters can write it off ..
hmmm ..

Monday, June 6, 2011

A-level engineering spain , UniKL MSI , Kulim High Tech

Assalamualaikum warrahmatullahi wabaro'katuh :)
lama betul aku x tulis kat blog sniri :D
hahahah . punye syok bace blog org , blog sniri lupa nk post
dah sebulah lebih gak x post ni . hahaha . malas nk type snanye .
haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ~~~~~~~~~~ back to the tittle


Alhamdulillah ..
dengan berkat doa ibu bapa dan rakan2 , aku dapat jugak scholarship MARA ni :')
rasa nk nangis pun ada .. hahahah . laki pun boleh nangis tau . ingat pompuan je nangis pe ? ini izzat la , muka ganas tapi hati halus :D
maybe Allah ade perancangan sendiri kan ?
kenapa aku ckp mcm tu ? sbb .. ye lah . aku kan spm dpt 7A je . Mula2 , aku nk buat pharmacist kalau dpt straight , kalau x pun nk buat medic .. Allah pun bagi la aku 7A spm .. Wallahualam , mungkin Allah da tunjukkan jalan yg aku x sesuai dengan biology punya aliran kan . So , here I am , leading to engineering courses of A-level going to spain for my degree ..
mintak2 lah Allah permudahkan urusan aku dlm A-level ni utk fly ke spain .. memang cita2 aku utk fly ke overseas in further studies .. insyaallah kalau ade rezeki ade tu , ade lah kan :)



TAKUT !!! 
Kenapa aku ckp takut ? sbb , org cakap , A-level ni susah .. so , aku kne lah tukar way of study aku ni .. no more last minute study , no more sleeping in class , and the most important thing is , no more escaping any of my class . just concentrate on study .. thats my aim :) i hope i can achieve that
there's a lot of things i need to change actually ..
i hope i can perform well there . usaha + doa + berkat = insyaallah berjaya :)
so , thats all for now ..  malas nk type :D
see you there :))

Thursday, March 17, 2011

Its been a while now..


LOL
haha
its been a while since my last post
i've been very super duper mega tera lazy to write something here ~_~
but tonight (its actually morning because its 2:44 am in the morning -__-" ) i want to write something about my imaginary friend :)
*tapi kawan ni dalam mimpi , bukan kat real world .. tu consider imaginary friend ke ? o_0
okay , back to the story

Since i was 5 , i have an imaginary friend . Its "she" . i mean , she's a girl la
okay , when i was 5 , everynight , i will dream bout us , playing around , main kejar2 , lari2 , main layang2
biase la budak2 kan ?? i keep dream bout us everynight till i was 12 .. cool kannn ??!!
haaa .. yg pelik nye , everynight , its the same girl ..
but sepanjang kitorg jd childhood friend dlm mimpi , i dont even know her name ..
cool enn ?? lol
and then i stop dream bout me and her till i was 16 (or 15 , not so sure)
the last time i dream her , i dont know who she is
here's the story of the last dream

i was in the middle of KL
going no where , without any direction
then i saw a girl , same age as mine , she seems lost
she's in the middle of crowd and seem lost
and then i ask her " kenapa ? sesat ke ? ". and the die ckp " sy dengan abang tadi , tetibe die ilang , gi mana tah " . then i offer her , " x pe la , sy tolong awk cari abg awk skali "
and then , kitorg pun jalan la satu kl cari abang die .. pastu mase tgh jalan tu die ckp berbisik " lame x jumpe "
aku pun mcm " ape ? x dgr la ape awk ckp " and then die diam je
pastu tetibe , kitorg cross jln and then tetibe die ilang
pastu nmpk die blk , die pegang tgn abang die , pastu die lambai pastu ckp "bye ! jumpe lagi ! kalau awk ade problem sy dtg lagi "
pastu tetibe tersedar dari tido
i was like , blurr gila !! and then a week after dat bru aku ingat pasal kwn dlm mimpi mase aku kecik
till now i still remember her face , her hair , her eyes ..
memang lawa la
mcm emma watson
lol

but the creepiest thing is ... i found the girl on facebook !!
cite die mcm nie plak , dlm tahun ni jugak
ade someone ni aku add kat fb
and then die ckp ah thanxx for adding la ape la
pastu die ckp " do we know each other ? i think we've met before , u looks familiar "
aku pun mcm " nope , i dont think we know each other "
selang beberapa hari lepas tu
aku pun bru teringat pasal girl dlm mimpi aku tu
pompuan yg aku add kat facebook tu , sebijik mcm die
smpi skarang aku still x caye snanye but she's the girl in my dream
creepy right ? serious shit menakutkan but yet interesting
lol
idk what to do
samada ckp kat die she's my friend in my dream when i was little or just let it be ..
hmm
the problem is , that girl in facebook is my friend's girlfriend
haaaa .. tu lah die .. problem mariii !!
and then smpi skarang tataw nk buat ape
cool en ?
da ah smpi sini je nk cite
bye :))

*done writing on 3:17 am Friday

Saturday, March 5, 2011

Monday, February 21, 2011

My last day being 17 :D

hahaha
dah x 17 dah

esk 18 lah pulak
esk dah boleh masuk jail dah
esk dah boleh masuk club dah
esk dah boleh tgk 18sx dah
esk boleh ... mcm2 la boleh lagi :D
kalau boleh kawin esk , esk gak nk kawin
hahahahaha