Wednesday, January 21, 2015

2015

Assalamualaikum wbt and salam sejahtera to all ...

Setelah sekian lama aku meninggalkan blog yang dah berhabuk bersawang ni , hati tiba-tiba terdetik nak menjenguk semula blog aku ni . Alhamdulillah my life is getting better now . Here's the updates.

Firstly , from the older post , you guys know about my A-level . So , i screwed up due to some reasons which you guys don't need to know . I didn't manage to go to Spain to further my degree but i manage to continue to local university , Universiti Tenaga Nasional or known as Uniten . To be frank , mula-mula diri aku sendiri memberontak untuk tidak mahu sambungkan pelajaran aku di Spain. So aku pun buat main-main je . But bila tengok member-member fly sana sini , tipu bila aku kata aku tak menyesal . Sedih sebenarnya . Tapi bila dipandang dari sudut yang berbeza, ada hikmah dia aku sambung kat local U . Sekarang aku ambil Degree in Mechanical Engineering di Uniten Bangi . Now dah 2nd year 2nd sem , so kira macam part 4 lah . Ada baki dalam 2 tahun lagi kalau tak extend . Aku akan try yang terbaik untuk tak extend . Jujur cakap , life A-level dan life Degree sangat berbeza . Mungkin atas dasar tempat dan mungkin atas dasar semangat tu sendiri kot , A-level dulu jujur cakap memang tak de rasa life masuk Universiti langsung . Bangun , makan ,pergi kelas , makan , main game , tidur , repeat . Tu masa A-level . Bila dah masuk degree ni , involvement aku dalam campus life tu dah lain . Aku merasa macam mana hidup berpersatuan , hidup menjadi fasi orientasi , lain lah . Macam dah ada tujuan dan aktiviti untuk aku buat . Kawan pun ramai . Serious ramai . Macam-macam jenis orang aku kenal , umur yang berbeza-beza . Even housemate aku sendiri umur 27 tahun . Macam-macam pengalaman baru aku belajar, especially dalam time management . Aku bersyukur aku dapat sambung degree kat Uniten ni . Sangat bersyukur . Aku dapat improve diri aku baru pelbagai segi . So , to those yang tak dapat fly and terasa nak give up tu , aku saran kan jangan give up . There are more to explore in your life .

Secondly , as you guys know i have a girlfriend , Aida . Alhamdulillah we still together to this day . Semalam baru masuk bulan ke 26 kitorg . Alhamdulillah masih berdiri teguh dengan satu sama lain . Aku dah bawa dia jumpa parents aku , dan dia dah bawa aku jumpa parents dia . So far, masih tiada tentangan antara dua2 pihak . Kami happy . Bagi aku , aku cukup happy dengan dia . She knows whats best for me . So , dia sudah memadai bagi aku . Memang target aku untuk nikahi dia tapi bila bertanya tentang "bila" tu , aku hanya mampu cakap "bila tiba masanya". Ada rezeki dan jodoh tu sampai , ada lah. Sekarang I need to focus on my study . Bercinta tu bercinta juga , study kena dulukan . Itu prinsip aku .

So , aku rasa sampai sini je lah kot . Tak tahu nak tulis apa dah . Thank you bagi sesiapa yang baca . lol . macam ada pulak . Assalamualaikum

Wednesday, September 11, 2013

Danial Izzat - Hidup

Hidup



Wahai sahabatku ,
Janganlah kau bersedih ,
hidup bukan tak adil ,
tapi kita yang jahil.

Hidup penuh rona-rona ,
ada suka ada duka ,
perlu kau mencari ,
sinar bahagia..

[bridge]
janganlah mengalah ,
jangan putus asa .

[chorus]
Peluang yang tersedia ,
jangan kau sia-siakannya ,
selami semua sengsara ,
demi mencari sang suria.

Dugaan dari Yang Kuasa ,
pasti tertanggung dek hambaNya ,
walau ujian yang gila ,
pasti kau mampu hadapinya .

Wahai sahabatku ,
luaskan pandangan mindamu ,
segala yang tersembunyi ,
pasti diterokai .

Bersedia sarung senjata ,
serta baju perisai nya ,
untuk kau bertempur ,
di medan kejayaan .

[bridge]
sehabisnya usaha ,
tawakal dan doa .

[chorus]
Peluang yang tersedia ,
jangan kau sia-siakannya ,
selami semua sengsara ,
demi mencari sang suria.

Dugaan dari Yang Kuasa ,
pasti tertanggung dek hambaNya ,
walaupun ujian yang gila ,
pasti kau mampu hadapinya .
................
Pasti kau mampu hadapinya

Sunday, March 31, 2013

12 days since we last met

Hmm ...
       I miss her . I do really miss her so bad . The last time i saw her is 20th march and today is 1st of april . Ya Allah , rindu nya aku dekat dia . tabah kan hati kami ya Allah . pertemukan jodoh antara kami , perlembutkan lah hati kedua ibu bapa kami untuk menerima keinginan kami untuk bernikah . Ya Allah , aku tahu apa yang aku minta ni tak setaraf dengan apa yang aku lakukan untuk kau , tapi tolong lah , aku sangat2 cinta kan dia . Seksanya long distance relationship ni . Aku percaya dengan ketentuan Kau ya Allah . Ada hikmah disebalik segala-galanya . Aku berharap Kau tabahkan hati kami berdua , tetap kan kami bersama , pertemukan lah kami setelah seksaan jarak jauh yang telah kami terima ni . Ya , aku sangat rindu pada dia . Dia cinta hati aku sekarang , aku sangat sayang dia , aku sangat rindu dia . Aku berharap dengan entry aku ini , mungkin menjadi doa pada orang lain untuk aku . Amin ya Rabbal'alamin .

Wednesday, January 9, 2013

Exam's coming !!

Dear readers , known and unknown ,

Tomorrow (10/1/13) , my A-level examination start . So , i need all of your prayers for me and my friends . I just hope , this examination , i can excel full coloured . Can you guys please pray for me ? Just God can repay you for your prayers . Well , I'm taking 14 papers including the repeat paper . So , i need your good luck wish and your prayers . Do pray for me :) Thank you very much . Assalamualaikum

Monday, January 7, 2013

To all readers yang dikenali mahupun tidak

dengan ini saya mengumumkan , saya mahu delete post2 yang tak berpatutan . supaya untuk mengelakkan semak nya blog saya ini . terima kasih :)